Kantpressning

Läs mer om vår kantpressning

Vi har lång erfarenhet av kantbockning och har även här en välutrustad maskinpark för att klara av en produktion av både enklare och mer avancerade detaljer. Under vintern 23-24 kommer ytterligare en kantpress att installeras. Valet föll på en Bystronic Xpert Pro 250/3100, då den uppfyller alla krav vi har på en modern maskin.

Mer information om kantpressning

Kantpressning eller kantbockning, som det också kallas, är en tillverkningsmetod där stålplåtar formas när de utsätts för en böjande momentkraft. Plåten trycks till önskad vinkel och bockningsradie genom att pressa en plåt mellan en övre matris och en undre dyna, vilka valts för önskad geometri.

För så korrekt detalj som möjligt kan vi importera kundens 3D ritning och vårt system väljer då lämpliga verktyg ur vårt verktygsskåp. Detta anpassar utbredningen av detaljen efter våra förutsättningar, vilket gör att detaljen blir ”rätt” från början. Vi behöver alltså väldigt sällan köra fram extra detaljer för inställning av maskinerna. Bra för miljön och kostnadseffektivt för dig!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen